OVER ONS

Team

Marieke De Vlieghere

Dokter Marieke De Vlieghere

Dr. Marieke De Vlieghere studeerde af in 2007 als basisarts aan de Ugent. Ze vervolledigde haar opleiding tot huisarts in huisartsenpraktijk ‘De Linde’ in St-Andries Brugge. Op 1 augustus startte ze als collega van dr. Erik Hoet in Jabbeke. Op het moment dat Dr. Tine Waes associeerde in de praktijk werd huisartsenpraktijk ‘De Vier Winden’ geboren.

Naast haar diploma als huisarts heeft ze diploma ECG en spirometrie. Ze is aangenomen geneesheer voor politie en defensie. 

Tine Waes

Dokter Tine Waes

Dr. Tine Waes studeerde af in 2013 aan de Ugent. Ze vervolledigde haar opleiding tot huisarts in huisartsenpraktijk ‘Medizorg’ in Oostende en bij Dr. Marieke De Vlieghere en Dr. Erik Hoet in Jabbeke. In 2015 associeerde ze in de praktijk en werd huisartsenpraktijk ‘De Vier Winden’ opgericht.

Dr. Waes is naast huisarts ook sportarts, ze heeft een diploma ECG en spirometrie. Daarnaast is ze ook aangenomen geneesheer voor politie en defensie.

Dr. Ysebaert

Dokter hannelore ysebaert

Dr. Hannelore Ysebaert studeerde in 2018 af als basisarts aan de UGent. Haar verdere opleiding tot huisarts voltooide ze in het ‘Huisartsencentrum Albertstrand’ te Knokke-Heist. 

Naast huisarts is Dr. Ysebaert ook sportarts en volgde ze de PALM-opleiding (postuniversitaire opleiding palliatieve zorg voor medici en masters). Zij vervoegt ons team sinds 5 oktober 2020.

Abdul Miya

Dokter abdul miya (Haio)

Eva

praktijkassistente eva

Eva studeerde in 2015 af als zorgkundige waarbij ze 4 jaar in het WZC Sint-Godelieve te Gistel heeft gewerkt. In 2019 is ze begonnen met een voltijdse dagopleiding medisch secretariaat waarbij ze haar diploma heeft gehaald in juli 2020. Eva heeft hier haar stage gelopen en is dan in juli 2020 gestart als medisch secretaresse bij ons in de praktijk.

Bo

praktijkassistente Bo

Bo studeerde in 2015 af als onthaal en recreatiemedewerker. Na enkele administratieve ervaringen besloot ze om zich te verdiepen in de medische sector en startte met de opleiding medisch secretariaat, waarbij ze haar diploma behaalde in juli 2021. Bo is gestart als vervanging en is sinds oktober 2021 een vaste waarde in ons team.

Haio

Om huisarts te worden volg je 9 jaar opleiding. Na 6 universitaire jaren krijg je het diploma van basisarts. Alvorens je zelfstandig als huisarts mag werken dien je nadien nog 3 jaar beroepsopleiding te volgen. HAIO staat dan ook voor Huisarts In Opleiding. Dit is een beetje te vergelijken met een assistent in het ziekenhuis die wordt opgeleid tot specialist. De HAIO is dus al afgestudeerd als arts en mag dan ook zelfstandig raadplegingen en huisbezoeken doen. 

De opleiding verloopt onder toezicht van de universiteit en de erkenningscommissie van Federale Overheidsdienst van Volksgezondheid (FOD). Dr. Marieke De Vlieghere en Dr. Tine Waes zijn erkende stagemeesters. Onze praktijk is een erkende opleidingspraktijk. 

Visie

We zijn een groepspraktijk waar u terecht kunt voor alle aspecten van eerstelijnsgeneeskunde. Als huisarts zien wij patiënten van alle leeftijden, gaande van zwangerschapsbegeleiding en geboorte tot palliatieve zorgen. Wij staan in voor zowel acute als chronische zorgen en streven naar continuïteit van de zorg waarbij de patiënt centraal staat. Wij houden rekening met de sociale, psychologische en religieuze achtergrond van u als patiënt. Ook het voorkomen van ziekte, de preventie, is van belang.

Binnen onze groepspraktijk willen we samen met u werken aan uw gezondheid, in een sfeer van wederzijds vertrouwen en respect. We streven steeds naar een oplossing op maat. Om dit te bereiken werken we nauw samen zowel de artsen onderling als met andere zorgverleners (kinesist, diëtiste, psychotherapeut, thuisverpleging…). Daarnaast overleggen we regelmatig met specialisten en verwijzen we u zo nodig naar hen door.

Shopping Basket